Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفت دهه تلاش علمی تاثیرگذار در عرصه علوم پزشکی و تعلیم و تربیت بزرگانی در رشته‌های مختلف تخصصی و فوق‌تخصصی، یکی از شاخص‌ترین داشته‌های شیراز محسوب می‌شود که امروز این شهر را در ایران و حتی جهان، به نگینی درخشان تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدهادی ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز،طی سخنانی در این مراسم گفت: رشد خانه های بهداشت از 29 عدد در سال 57 به هزار عدد در سال 95، افزایش بیمارستان های فعال از 39 بیمارستان به 69 عدد، افزایش تخت های بیمارستانی از هزار و 400 تحت به هشت هزار تخت، افزایش صد برابری تحت های ویژه، 40 برابری آزمایشگاه و 25 برابری داروخانه ها، نمودی از تلاش های صورت گرفته برای تعالی در عرصه خدمات سلامت در استان، پس از انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از افزایش 25 برابری دستیاران پزشکی، حضور چهار هزار دانشجو در خوابگاه های دانشگاه و سی هزار کارمند در مجموعه دانشگاه، به عنوان موارد دیگری از رشد دانشگاه در این سال ها یاد کرد و ادامه داد: همچنین می توان به پوشش حدود صد درصدی واکسیناسیون، دسترسی بیش از 99درصدی به آب سالم، تبدیل پرستاران از 800 نفر در سال 57 به پنج هزار و 600 نفر، کاهش چشمگیر مرگ نوزادان و کاهش مرگ مادران در سال 95 به پنج مورد، به عنوان دیگر دستاوردهای عرصه بهداشت و درمان استان اشاره کرد.

رکوردداری تعداد پیوند کبد انجام گرفته در شیراز در آمارهای جهانی، حدود 130 مورد کاشت حلزون شنوایی، 372پیوند قرنیه، تصویب هزار و 500 طرح پژوهشی و 37 مورد اختراع در سال گذشته، دیگر مواردی بود که رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد و با گرامیداشت یاد نیکوکاران بزرگ عرصه سلامت استان فارس همچون مرحوم نمازی، خلیلی و پوستچی، آغاز به کار مجمع خیرین تامین سلامت در فارس، از سال 82 را سرمنشایی برای الگوبرداری سراسر کشور دانست که موجب تکثیر نیک اندیشی شده است.

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت که مهمترین دستاوردهای آن، آغاز عملیات اجرایی شهر سلامت در غرب شیراز و نیز آغاز به کار بیمارستان بزرگ تخصصی و فوق تحصصی پیوند اعضای بوعلی سینا بود، افزود: در عرصه های آموزشی نیز، در آخرین رتبه بندی طرح های "آتنا" یک و دو، پیشتاز کشور بوده ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همچنین به تمام وقتی تمامی استادن علوم پایه و 85درصد استادان بالینی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در عرصه خدمات سلامت نیز، همگام با تحولات بهداشتی طرح تحول نظام سلامت، هفتاد مرکز خدمات جامع سلامت در استان راه اندازی و فعال شد که انواع حدمات سلامت مانند پزشکی خانواده، مراقبت های بهداشتی گروه های سنی، تغذیه، سلامت روان، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای را به مردم ارایه می دهند.

دکتر "مسعود خاتمی" از دانش آموختگان پیشین دانشکده پزشکی شیراز نیز که هم اکنون استاد دانشکده پزشکی نیویورک است، از سخنرانان این آیین بود که حضور در این جمع را افتخاری بزرگ عنوان و اضافه کرد: هرجای دنیا که باشم، به یاد روزهای خوشی هستم که در شیراز و در دانشکده پزشکی، در کنار استادانی چون دکتر "قربان" سپری کردم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه 35 سال است در آمریکا به دنبال اشاعه فرهنگ ایران و شیراز هستیم، سفره هفت سین را نمادی از فرهنگ غنی ایرانی و پیامی قوی تر از پیام سازمان ملل خواند که هر "سین" آن، یک خصوصیت را بیان می کند و با تلاش های انجام شده، این آیین کهن ایرانی هر ساله در آمریکا نیز با حضور نخبگان ایرانی، گرامی داشته می شود.

رونمایی از تمبر هفتاد سالگی دانشگاه، پخش نماهنگ هایی از گذر تاریخ هفتاد سال گذشته در این دانشگاه و استادان برجسته و بنیان گذار دانشگاه، از برنامه‌های این گرامی‌داشت بود.

به گزارش ایسنا، جمعه 15 اردیبهشت و همزمان با روز شیراز نیز، دانشکده پزشکی میزبان استادان، پیشکسوتان و دانش‌آموختگان خود بود و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این مراسم نیز گفت: واحدی برای حفظ ارتباط همکارانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، در این دانشگاه ایجاد و خانه استاد نیز با هدف استفاده استادان پیشکسوت و بازنشسته داخل کشور پیش‌بینی شده است.

دکتر "محمدهادی ایمانیه" در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز تنها دانشگاه در کشور است که چنین مکانی را با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان ایجاد کرده و ویژه استادانی است که سال های عمر خود را در این دانشگاه صرف کرده اند، دانشگاه آمادگی دارد تا دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه را در محل خانه استاد مستقر کند.

وی با بیان اینکه با همت همکاران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، موزه وصال دانشگاه احیاء و راه اندازی شده است، اضافه کرد: نصب سردیس استادان پیشکسوت و بنیان گزاران دانشگاه که در سال های گذشته زحمات زیادی برای پیشرفت دانشگاه کشیده اند، از جمله اقداماتی است که در این موزه، انجام شد.

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای جذب دانشجوی بین المللی، گفت: امروز از 42 کشور مختلف درخواست داریم که در این دانشگاه درس بخوانند.

دکتر "نصرالله عرفانی" افزود: همچنین از اروپا و کشورهای دیگر برای دوره های کوتاه مدت در بیمارستان ها درخواست داریم که به دلیل اعتبار نام دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

وی اضافه کرد: بحث اعتباربخشی بین المللی در دانشگاه آغاز شده است تا مدارک فارغ التحصیلان ما ارزش داشته باشد، با کشورهای مختلف نیز در بحث تبادل استاد و دانشجو تفاهم نامه امضا شده است.

معاون بین الملل دانشگاه، از استادانی که در کشورهای دیگر زندگی می کنند یا دارای تجربه بین المللی هستند خواست که به کارگروه های ما برای تبادل علمی کمک کنند.

عرفانی گفت: برای طرح همکاری با دانشمندان غیرمقیم برای دوره های کوتاه مدت، از سوی دانشگاه اعتبار اختصاص داده شده است.

پروفسور "علی اصغر خدادوست" به عنوان یکی از میهمانان برنامه بزرگداشت هفتادسالگی دانشکده پزشکی شیراز نیز گفت: خداوند روزهای فراموش نشدنی را نصیب من کرده است.

وی ادامه داد: ما انسان ها به همان اندازه که در فضا گم می شویم در خودمان هم گم می شویم، باید بدانیم که نقش دانشگاه و هدف از یادگیری دوره های مختلف چیست؟ باید یاد بگیریم و آنچه یاد گرفتیم را به نسل بعد منتقل کنیم، زندگی مانند یک مسابقه دورانی است، اگر به چند هزار سال پیش برگردیم انسان در کوه و جنگل زندگی می کرد و امکانات امروز را نداشت، امکانات امروز از علم و تکنیک به وجود آمده است و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.

خدادوست، اضافه کرد: علم مانند مشعلی است که باید از دونده ای به دونده بعدی برسد، کار دانشگاه هم همین است، برنده کسی است که این مشعل را گرم تر و بهتر به نفر بعد منتقل کند، این پدیده پایه اصلی پیشرفت بشر است، انتهای همه این پدیده ها خدا است و خدا را مشاهده می کنیم.

این استاد چشم پزشکی دانشگاه های ایالات متحده آمریکا، ادامه داد: دلیلی ندارد که برای روشن کردن مشعل حیات به اجنبی وابسته باشیم، خودمان می توانیم این مشعل را روشن تر و بهتر کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کسی که دلش به حال مردم می سوزد باید برود و بهترین علوم را حتی اگر در جاهای دور باشد یاد بگیرد، دانشجویان باید علم را از هر جای دنیا یاد بگیرند و آن را به کار گیرند، کوشش کنید هر زبانی را که لازم است یاد بگیرید و پیشرفت کنید.

مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز، گفت: امروز پس از هفتاد سال پزشکی شیراز در اینجا جمع شده ایم تا این هفتاد سال را ارج بگذاریم، باید بدانیم که در هزاره سوم و در سال 2017 میلادی نقش ما چیست، چرا که در هر هزاره تحولات جدیدی در حال اجرا است.

دکتر "سید ضیاالدین تابعی" افزود: امیدواریم همانطور که ما امروز جمع شده ایم تا هفتاد سال پزشکی را جشن بگیریم، هفتاد سال بعد هم نفراتی جمع شوند و بگویند که کار نویی انجام شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشکده علوم خانواده ایران با حضور انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رئیس دانشگاه تهران به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت می‌کند، در آئین بهره‌برداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و روبان این افتتاحیه را قیچی کرد. 

الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) و فخرالسادات نصیری مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند. 

دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری در آئین افتتاح ساختمان دانشکده علوم خانواده که با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد، به اهمیت مسئله خانواده اشاره کرد و گفت: بسیاری از تهاجم‌های دشمن در راستای حذف و انحراف خانواده و فردگرایی و فاصله گرفتن از یک زندگی جمعی و مشارکتی و طبیعی در خانواده است؛ بنابراین رئیس‌جمهور کشورمان عنوان «جنبش تعهد به خانواده» را در سازمان ملل مطرح کردند.

استاد دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه حرکت غرب در سه حیطه «با نفی جنسیت در سند ۲۰۳۰»، «رواج خانواده‌های تک واحدی» و «با به رسمیت شناختن خانواده‌های انحرافی و هم‌جنس» به خانواده ضربه می‌زند، تاکید کرد: وظیفه داریم مبانی و زیرساخت‌های شناساندن خانواده‌های فطری و طبیعی که اساس تربیت انسان‌ها در آن شکل می‌گیرد را مورد توجه قرار دهیم، بر این مبنا ایستادگی کنیم و پایداری نشان دهیم و در حطیه علمی قوی پیش برویم و تاکید بر خانواده گسترده در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را معرفی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان مرکزیت و محوریت شناساندن خانواده، پشتیبانی از خانواده و انتشار و گسترش فکر در حوزه خانواده عمل کند، گفت: سند تعهد به خانواده آماده شده است و این سند در روز بین‌المللی خانواده رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهیدبهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.

وی گسترش فعالیت‌های علمی بین رشته‌ای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاه‌ها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.

در آغاز این برنامه نیز دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، گزارشی از روند تاسیس و راه‌اندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تاسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیست‌بوم، گفتمان‌سازی، اجتماع‌سازی و ارائه راه حل‌های بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ چراکه ضرورت تاسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخص‌ها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.

وی در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چندین رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسب‌وکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تاثیر، اندیشکده تاثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانواده‌محور است.

رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران همچنین به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروه‌های مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا می‌شود.

 یزدیان به اهداف راه‌اندازی اندیشکده کسب‌وکار این دانشکده نیز پرداخت و گفت: هدف از راه‌اندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسب‌وکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.

رئیس دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راه‌اندازی آزمایشگاه تاثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و یک هم‌آفرینی برای آینده است که عملاً فعالیت‌ها، طرح‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تاثیرگذاری بررسی می‌کند.

وی هدف از تاسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهش‌ها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیریش از طریق آزمون سراسری، استاد محوری و معرفی از طریق سازمان‌ها و ارگان‌ها را از جمله روش‌های جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد.

وی در پایان به راه‌اندازی سایت دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه اشاره کرد و گفت: به زودی زبان عربی نیز به این زبان‌ها افزوده می‌شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • عملکرد دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر خوب بوده است
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد